Interiorul curat al mașinii este apreciat atât de șofer cât și de pasageri. Cu toate astea, mașina nu poate fi păstrată pentru mult timp într-o condiție impecabilă, mai ales când plouă sau ninge, iar încălțămintea inevitabil se murdărește. Pentru a proteja caroseria mașinii atât de murdărie cât și de coroziune, vă recomandăm să cumpărați covorașe auto din Chișinău. Acestea vor simplifica procesul de curățare, vă vor ajuta să economisiți la curățarea chimică și, de asemenea, vor face interiorul mașinii mai comod și mai elegant.

Cum să alegeți corect covorașele pentru salonul mașinii

Există două tipuri de seturi de covorașe:

  1. Universale. Covorașele universale sunt fabricate în dimensiuni standard și potrivite (teoretic) pentru majoritatea mărcilor și modelelor de mașini. Adevărul e că, în practică, un covoraș universal de protecție împotriva murdăriei nu acoperă întotdeauna complet spațiul de sub picioarele șoferului sau ale pasagerilor. Se întâmplă adesea ca suprafața acestuia să nu fie suficientă sau forma să nu se potrivească exact cu configurația salonului. Mai mult de atât, modelelor mai ieftine le lipsesc părțile laterale, fapt care scade semnificativ eficiența acestora.
  2. În funcție de model. Aceste covorașe sunt fabricate în funcție de marca și modelul mașinilor și adaptate la caracteristicile interiorului acestora. Această categorie de covorașe este mai scumpă, dar oferă, desigur, o protecție mai bună. Designul lor este conceput pentru interiorul unui anumit automobil, au deci și un aspect mai bun, mai elegant.

Analizând ofertele, puteți observa că aproape toate covorașele se vând în seturi. Seturile includ produse pentru salon: accesorii pentru a proteja spațiul dintre scaunele de pe bancheta din spate, produse de curățare etc.

Covorașe auto. Care materiale sunt mai bune?

Covorașele auto pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale:

Desigur că materialul din care sunt făcute determină proprietățile, prețul, eficiența durabilitatea și caracterul practic al covorașelor.

Covorașele din cauciuc

Acestea sunt cele mai populare produse, dar și cele mai ieftine. Acestea au multe avantaje:

  • impermeabilitate absolută;
  • flexibilitate;
  • proprietăți de protecție ridicate;
  • rezistență la uzură;
  • comoditate la curățare.

Desigur, au și dezavantaje. În sezonul rece, cauciucul își pierde din elasticitate, se poate crăpa și lăsa apa să se scurgă. Produsele sunt destul de grele și răspândesc adesea un miros neplăcut de cauciuc în interiorul mașinii.

Covorașe din poliuretan

Modelele din poliuretan au un grad înalt de elasticitate și flexibilitate, se pliază perfect pe suprafața caroseriei. Sunt mai ușoare, nu au un miros neplăcut caracteristic cauciucului, sunt rezistente la umiditate și schimbări de temperatură. Produsele au o structură densă, astfel încât nu absoarbe murdăria, sunt ușor de curățat, rezistă la efectele chimicalelor auto și se usucă rapid după spălare.

Covorașe auto textile

Produsele sunt fabricate din fibre sintetice. Principalele lor proprietăți:

● capacitate mare de absorbție a umidității;

● varietate de culori și texturi;

● rezistență la uzură, deformare;

Modelele din fibră de polipropilenă sunt mai ieftine, dar permit cu ușurință trecerea umidității. Ajunsă pe caroseria salonului, apa provoacă coroziune, așa că acest tip de protecție este potrivită pentru sezonul uscat. Există și seturile care au o bază cauciucată, dar acestea sunt mai scumpe.

În general, covorașele textile au dezavantaj semnificativ. Se murdăresc rapid, murdăria pătrunde între fibre și trebuie aspirate și spălate destul de des. După spălare, materialul dens și lanos se usucă destul de greu, fapt care creează incomodități.

Covorașe EVA

Covorașele sunt realizate dintr-un polimer elastic și au o structură celulară specială. Datorită acestei structuri ale suprafaței, murdăria și umiditatea se depun în partea de jos a celulelor și nu se răspândesc în salon Acest lucru face curățarea lor oarecum mai dificilă. Dar, în rest, produsele EVA sunt bune și practice: sunt flexibile, ușoare, rezistente la uzură, rezistente la umiditate și durabile.

Atunci când sunteți în căutare de covorașe auto, trebuie să țineți cont de caracteristicile automobilului, dar și scopul în care este folosit cel mai des. Dacă aceasta este o mașină pentru călătorii de weekend, atunci puteți opta pentru covorașe textile de calitate, concepute special pentru modelul de mașină pe care o aveți. Dacă mașina este utilizat intens, transportând constant pasageri și marfă, atunci modelele din cauciuc sau poliuretan ar fi o soluție mai practică.

De ce este profitabil să cumperi covorașe auto de pe 999.md

Dacă doriți să cumpărați accesorii de înaltă calitate și la prețuri bune, puteți vizita zeci de magazine din țară. Dar este mult mai ușor și mai convenabil să accesați 999.md. Platforma online vă permite să analizați o gamă largă de oferte, la cel mai bun preț. Selectați produsul de care aveți nevoie, contactați direct vânzătorul și faceți o comanda cu doar câteva clickuri.