Top 5 cele mai căutate mărci de automobile în Moldova

3 июн 2024
3 040

După numărul locurilor de parcare care devin tot mai puține, înțelegem că și cantitatea automobilelor din Chișinău crește. Dar ce automobile, sau mai bine spus care mărci sunt cele mai căutate de către conaționalii noștri. 


Locul 5 - e despre SUA

Prima treaptă (de jos) din clasamentul nostru începe cu legendarul concern american Ford Company. Acest fenomen probabil am putea să-l atribuim creșterii imense de modele Ford Fusion pe străzile Chișinăului. Acum sunt mai multe Ford Fusion în taxi, decât Dacia Logan. Interesant e faptul că acest model a fost conceput pentru piața SUA, dar popularitatea acestuia în Europa, a dus la adaptarea unui model și pentru piața europeană. 

Cel mai ieftin Ford Fusion de pe 999 care este înregistrat în Republica Moldova costă 8100 de euro, se află la Chișinău și e din 2013. Însă parcursul depășește 250 mii mile, ceea ce-i peste 400 mii de km. Dacă vrei o mașină cu un parcurs mai mic și mai tânără de 2016, nu te gândi la mai puțin de 11 mii de euro.

Locul 4 - modest și de patru ori rotund

Pe locul de mențiune urcă brandul Audi. În ultima lună au fost 27 741 de căutări „Audi” pe 999. Majoritatea modelelor acestui brand se consideră a fi confortabile, trainice, și care nu „bat la ochi”. Sunt pentru persoanele modeste, care însă prețuiesc confortul și senzațiile deosebite a sistemului 4x4 legendar. 

De o deosebită faimă pe drumurile Moldovei se bucură mașinile de tip sedan sau universal (A4A6) și SUV-urile de la Audi (Q5Q7). Un model A4 sau A6 din a 7-a sau a 6-a generație (2004 - 2011) pornește de la 7000 de euro și ajunge la 14 mii de euro. Modelele din seria Q sunt mai scumpe. Iar dacă vrei ceva mai nou vezi modelele E-tron alimentate cu energie electrică.

Locul 3 - mașina care nu se strică

Ne plac mașinile cu care nu trebuie să mergi la service. Cele care au reputație de automobil sigur. Prima care ne vine în minte la acest capitol e Toyota - locul 3 din topul nostru. Corolla și Rav 4 sunt unele din cele mai populare mașini din Moldova. Dar cum să nu menționăm aici marca Prius - mașina nr. 1 pentru taxi și una din cele mai populare mașini hibride din lume. 

SUV-urile mari de la Toyota precum Land Cruiser, satisfac șoferii cu proprietățile excelente de parcurs pe teren, dar oferă și confort prin oraș. Interesant e faptul că până și modelele vechi Land Cruiser, se țin foarte bine în preț, încât să găsești un model cu mai puțin de 10 000 de euro chiar și din anii ‘90 sau ‘80, e destul de dificil.

Locul 2 - aici e despre confort

Bună ziua confort sau bună ziua Mercedes! Mai mult de 45 de mii de căutări „mercedes” au fost în luna mai pe 999. Cea mai mare popularitate o are modelul E-class, pentru că e atât spațios și comod, cât și accesibil la preț comparativ cu un S-class. 

În cazul acestui brand accentul se pune pe confortul legendar al automobilului plus și pe numele acestuia - e destul de prestigios să spui „am un Mercedes!!!”. Vestea bună-i că oricare Mercedes, indiferent de anul de producere și modelul acestuia, se va simți ca un Mercedes, la fiecare întoarcere lină a volanului și la fiecare denivelare trecută cu brio pe șoselele naționale. 

Spre exemplu poți procura atât un C-class din 1995 cu 2000 de euro cât și un S-class din 2024 cu 279 de mii de euro, credeți-ne în ambele vei simți că ești într-un Mercedes.  

O atenție aparte necesită modele seriei 3 în caroserie coupe. Acestea se păstrează foarte bine în preț. Chiar și o serie E46 din tocmai 2004 poate depăși pragul de 12 mii de euro. Însă oricare ar fi modelul, legenda spune că odată urcat într-un BMW, te îndrăgostești de modul cum acesta se conduce. 

Oricare ar fi modelul pe care îl cauți, pe 999 găsești toate mașinile de care ai nevoie. Alege automobilul care te atrage și condu cu toată plăcerea.

Locul 1 - moldovenii sunt BMW-iști?

Hai că pe asta la sigur ai ghicit-o. Peste 55 de mii de căutări „BMW” au fost doar în luna mai pe 999. BMW e modelul pe care ori îl iubești din tot sufletul ori îl urăști până la os. Deși se susține că mașina nu are cea mai bună reputație la capitolul „fiabilitate” modelele noi au motoare, cutii și suspensie fără probleme. Spre exemplu BMW seria 5 începând cu generația F10 urmând seriile G30 și G60 sunt mașini foarte bune care pot sparge stereotipurile despre „statul în service”.