Anunț șters.

Momordica / Момордика

Momordica / Момордика foto 1
Momordica / Момордика foto 2
Momordica sau Castravetele Amar E numita si planta celor longevivi, castravetele antidiabet. Fructele acestei plante produc o adevărată insulină vegetală cu efecte benefice asupra diabetului şi a altor boli. Momordica este cunoscută din vremuri străvechi, fiind folosită ca plantă medicinală. În China această plantă era rezervată doar regelui şi familiei sale. In medicina naturista utilizarea acestei legume se pretuieste prin faptul ca: 1. Preintimpina imbatrinirea organismului (Vitamina E) 2. Ii da putere si vigoare (Vitamina F) 3. Il protejeaza de tumori (Vitamina B9) 4. Distruge parazitii, bacteriile si virusurile din organism. Momordica contine mult Fier, de doua ori mai mult Beta-Carotin decit se contine in brocoli, de doua ori mai mult Calciu decit Spanacul, de doua ori mai mult Caliu decit bananele. Ea stimuleaza digestia. Se considera ca ea previne si trateaza malaria. Calitatile terapeutice ale momordicai se manifesta in cazurile de: diabet, tulburari digestive , boli de ficat, hipertensiune arteriala, pietre la rinichi, psoriaz, tumori, inclusiv canceroase. Momordica fortifica imunitatea, elimina surplusul de grasimi, reduce nivelul colesterolului, curata vasele sangvine, vindeca ranile. Cu ajutorul momordicai pot fi tratate si unele boli ale ochilor, poate fi imbunatatita vederea. Dar cel mai apreciat efect terapeutic al momordicai este cel antidiabetic. Cum se foloseste: Sunt utile toate partile plantei: fructele, semintele, frunzele si radacinile. O persoana poate consuma 40-100 gr. (in mediu o jumatate de leguma sau una intreaga) pe zi, in stare proaspata imatura (de culoare verde). Pretul: 10 lei / buc

Caracteristici de bază

Subcategorie