Tipuri de laptopuri

Tehnologia informatică este împărțită în mai multe categorii, în funcție de caracteristici și scopul utilizării. Marii producători îmbunătățesc în mod constant dispozitivele, iar analizarea caracteristicilor modelelor și luarea unei decizii devine uneori dificilă. Sperăm că o descriere detaliată a opțiunilor și parametrilor vă va ușura sarcina. Articolul conține oferte bune de la magazine, dar și de la vânzători privați. Pe 999.md puteți cumpăra un laptop în Moldova ieftin și rapid.

Iată ce tipuri de laptopuri puteți găsi pe 999.md:

 1. Pentru familie. Veți găsi modele accesibile, suficient de puternice pentru vizionarea filmelor sau navigare pe rețele sociale. Au performanțe scăzute, dar sunt accesibile.
 2. Birou. Laptop-uri bune pentru școală sau serviciu, cu un procesor și RAM bune, dar cu o placă grafică slabă. Aceste dispozitivele acceptă doar jocuri simple fără solicitări prea puternice.
 3. Universale. Aceste dispozitive sunt suficient de puternice pentru majoritatea jocurilor și aplicațiilor, dar nu dispun de performanțe maxime și nici de calitate prea bună a imaginii.
 4. Gaming. Acestea sunt echipate cu cele mai puternice procesoare și plăci grafice, dar necesită sisteme de răcire suplimentară. Suportă cele mai „grele” jocuri și programe complexe.
 5. Ultrabooks. Modele subțiri și ușoare cu performanțe reduse. Ideal pentru sarcinile zilnice, principalul avantaj fiind mobilitatea.
 6. Netbook-uri. Au un set excelent de caracteristici multimedia și dimensiuni compacte (9-12 inchi). Poate fi transportat într-o poșetă sau într-o servietă.
 7. Monitor pliabil. De asemenea, există opțiuni scumpe, precum cele ale căror monitor poate fi rotit la 360° față de tastatură și pliat ca o tabletă. Ideal pentru designeri grafici și dezvoltatori web.

Este foarte ușor să găsești un laptop ieftin în Moldova. Platforma 999.md conține anunțuri cu laptori atât noi, cât și second hand, în stare excelentă, la prețuri foarte bune.

Prețul unui laptop în raport cu caracteristicile acestuia

Prețurile laptopurilor, depind în mare parte de perioada anului. În toamnă, majoritatea producătorilor lansează modele noi, astfel încât prețurile liniilor anterioare scad. Totuși, caracteristicele tehnice sunt cele care „decid” într-un final costul unui laptop.

Următoarele branduri și serii de laptopuri sunt considerate populare și de încredere:

Acestea sunt cele mai profitabile opțiuni din punct de vedere al raportului preț - performanță. Printre preferințele clienților se numără și laptopurile care optimizează automat performanța sistemului și reduc consumul de energie. Pe piață se găsesc, de asemenea și modele special concepute pentru programatori, designeri, pasionații de jocuri.

Cum să alegeți un laptop în funcție de parametrii principalii

În Chișinău găsiți sute de oferte de la zeci de magazine, atât modele accesibile, cât și versiuni premium. Dacă intenționați să cumpărați un laptop, luați în considerare următoarele caracteristici:

 1. Procesor. Rolul acestuia este de a prelucra informațiile și a gestiona hardware-ul. Pentru a viziona filme și a naviga pe internet sunt suficiente 2-4 nuclee, pentru jocuri și programe speciale veți avea nevoie de la 8 (pentru cele universale) sau de la 16 pentru cele de gaming.
 2. RAM. Depinde de numărul de sarcini pe care le executați concomitent. Cifra minimă pentru un RAM este de 4 GB, dar este mai bine să vă îndreptați atenția către dispozitivele cu 8 GB RAM. În așa mod lucru va asigura un joc confortabil și îndeplinirea sarcinilor de lucru.
 3. Hard-Disk. Cele două tipuri principale sunt HDD (hard disk normal) și SSD (solid). Al doilea model a apărut relativ recent și a câștigat în scurt timp dragostea pasionaților de jocuri, întrucât acestea oferă o viteză de reacție mai mare și un consum redus de energie. În același timp, versiunea standard continuă să fie pe placul majorității.
 4. Placa video. Modelele mai accesibile sunt dotate cu o placă grafică integrată (încorporată în procesor), acestea au un grad de putere relativ redus. Pentru programe și jocuri mai puternice, veți avea nevoie de o placă video dedicată.
 5. Diagonala și rezoluția ecranului. Un ecran mai mare reprezintă un avantaj în timpul lucrului, în schimb este mai greu de transportat. O dimensiune optimă a ecranului este de 17-19 inci. Rezoluția reprezintă numărul de pixeli care transmit o imagine. Cu cât sunt mai mulți, cu atât imaginea este mai clară.
 6. Bateria. Durata de viață a bateriei unui laptop depinde în primul rând de caracteristicile tehnice ale acestuia. Bateria se uzează treptat în timpul funcționării dispozitivului, dar dacă îl utilizați corect, aceasta va funcționa pentru mai mult timp.
 7. Sistem de operare. Cel mai popular este Windows. MacOS este o dezvoltare patentată a Apple și este folosit doar pentru produsele acestui brand. Cel mai puțin solicitat sistem de operare este Linux, dezavantajele principale ale acestuia fiind interfața complexă și a domeniul de aplicare limitat.
 8. Porturi de ieșire. Laptopurile trebuie să fie dotate cu cel puțin porturi USB. De asemenea, poate exista o ieșire pentru conectarea directă a unui cablu de internet, monitor, dispozitive externe etc.
 9. Rata de reîmprospătare a ecranului. Aceasta indică de câte ori se sting și se aprind pixelii ecranului într-o secundă. Pentru laptopurile mai accesibile este de 60 Hz. Pentru un laptop de birou vor fi potriviți 90 Hz, în schimb, pentru un gaming laptop ar trebui luate în considerare opțiuni de cel puțin 120 Hz.Dacă lucrați des la laptop în lumină puternică, ar trebui să alegeți un ecran cu un finisaj mat, iar pe timp de noapte, ar fi potrivită o tastatură iluminată. La unele modele, aceste funcționalități pot fi pornite și oprite manual.

Matricea unui laptop este responsabilă de reproducerea naturală a culorilor, redarea imaginilor de înaltă calitate și iluminarea din spate (în unele cazuri). Cea mai simplă și mai puțin costisitoare tehnologie, TN + Film, are calitate bună a imaginii și viteză de afișare, dar un unghi de vizualizare îngust. Pentru uz profesional, este potrivit IPS cu contrast ridicat și unghi larg de vizualizare.

Alegeți un laptop de pe site-ul 999.md

Pe cel mai popular site de anunțuri din Moldova, găsiți o gamă largă de modele: de la laptop-uri de gaming până la dispozitive pentru birou. Atât vânzătorii privați cât și magazinele asigură livrarea în țară și garantează că produsul corespunde caracteristicilor menționate în anunț. Pentru o achiziție sigură, analizați profilul vanzatorului, data de creare a contului, dar și recenziile altor cumpărători.

Iată de ce merită să cumpărați prin intermediul 999.md:

 1. Aplicație mobilă gratuită;
 2. Gamă largă de oferte;.
 3. Protecția datelor cu caracter personal;
 4. Managementul vânzărilor și publicității.