Ce comori pe 4 roți poți găsi în raioanele Moldovei?

5 июл 2024
885

Există așa o părere că cele mai bune mașini din Moldova se află în Chișinău. Ba de unde? Ieșind în afara capitalei poți găsi exemplare la care ar visa fiecare al doilea chișinăuian sau colecționar. Nu crezi? Convinge-te singur:


BMW-uri M - perfecte, din nordul Moldovei

Pornind din Chișinău spre nord, la 140 km distanță vei găsi capitala nordică, orașul Bălți. Acolo, poți achiziționa o ditamai comoară. E un BMW seria M, tocmai din 1992! Da, da, e un E34 cu M-pachet. E mașina-legendă, care probabil e unica din Republica Moldova (în orice caz, dacă mai sunt, sunt foarte puține). Culoarea neagră, starea perfect păstrată o transformă într-un exponat de colecție și o mașină extraordinară de duminică. 

Iar dacă mergi și mai la nord, până la Ocnița, poți descoperi încă un exemplar din seria M, din 2009 — un X5 E70 M

Legendele spun că E70 e cel mai „adevărat” X5 din istoria BMW, iar motorul acestuia cu peste 500 cai putere, îți poate oferi senzații nemaipomenite. Până și „neiubitorii de BMW” după un cerc cu această mașina, se vor îndrăgosti din prima apăsare pe pedală. 

JDM Classic la Soroca și Hîncești

La nord, în Soroca, zace o Honda Civic din a patra generație. Ce-i special în ea? E coupe, are 300 de cai, și e galbenă. Mașina, cu siguranță, nu arată așa cum a ieșit din uzină, dar păstrează un stil japonez autentic specific anilor ‘90. Prețul e relativ accesibil, sub 7000 de euro. De obicei, asemenea proiecte costă mult mai mult, când vrei să-ți „tunezi” mașina de la zero. Apropo, e scris că uleiul a fost schimbat 100 km în urmă! Mâine probabil va scrie 110 km în urmă!

Nissan Skyline R33 - icoana mașinilor sportive japoneze! Poate nu e atât de cunoscut precum fratele său mai mare, Skyline R34, dar pentru Republica Moldova e o mașină absolut exclusivă. Coupe-ul japonez se află la Hîncești. La volanul acestuia vei putea simți vibe-ul autentic al mașinilor japoneze, pentru că până și volanul este poziționat pe partea dreaptă. Prețul e pe măsură - în anunț e indicat 18 mii de euro

Lux britanic exclusiv în partea stângă a Nistrului

La Tiraspol se ascunde ceva cu adevărat exclusiv. E un Jaguar XJS din 1988 cu motor V12. Pentru entuziaștii și iubitorii mașinilor britanice e un exponat demn de un garaj uscat și șosele lungi pe timp frumos. Volanul și torpedoul din lemn te duc într-o altă epocă, unde mașinile erau autentice și ditamai frumoase. Această comoară poate fi a ta cu numai 15 mii de dolari.

Tot la Tiraspol poate fi găsită o bijuterie a confortului. E un Range Rover din 2011 în complectație maximă cu legendarul motor V8 de 5 litri. Mașina are tocmai 375 cai putere și accelerează în mai puțin de 8 secunde până la 100 km/h (pentru o mașină atât de mare e foarte repede). Dar cine are nevoie de viteză când vorbim despre un Range Rover, că doar cel mai minunat lucru în el e confortul pe care îl oferă atât pasagerilor, cât și șoferului. Pe 999 vei găsi acest automobil la 17 mii de euro

Te-am convins că sunt mașini exclusive și în afara capitalei? Și poți fi sigur că astea nu sunt toate „exponatele” care se ascund prin raioanele țării. Ca să găsești mașinile dorite în regiunea ta, alege orașul care ți se potrivește din filtrul „Regiune”. Iar dacă vrei să vezi ce alte mașini mai poți găsi în afara Chișinăului, poftim linkul.