Cum să creșteți vânzările în noiembrie

26 окт 2023
2 025


Se apropie cel mai fierbinte moment al vânzărilor. Schimbarea de sezon, apropierea sărbătorilor de iarnă și Black Friday stimulează cererea în diferite grupuri de produse. Cum să măriți vânzările în noiembrie? Vă povestim!


Definim asortimentul

Pentru a crește vânzările, este important să oferiți produse solicitate. Nu este ușor să ghiciți care sunt acestea, dar chiar și un începător poate identifica categoriile care îl vor ajuta să crească. Secretul succesului constă în utilizarea analizei. 

Puteți alege calea complicată și să monitorizați, de exemplu, datele de pe Google Trends în funcție de perioade și regiuni, sperând să nu ratați nimic și să înțelegeți corect ce produse vor fi solicitate în Moldova, la ce marjă să vă așteptați și așa mai departe. 

Este mult mai simplu să utilizați instrumentele de analiză 999 din pachetele Business. Cu Tendințele de căutare, veți determina cum se formează cererea. După Topul celor mai frecvente căutări de pe 999.md veți afla produsele cele mai solicitate. Popularitatea cuvintelor în căutări vă va arăta cum să prezentați produsele cumpărătorilor. Cu Evaluarea costului produselor, veți putea stabili cel mai avantajos preț pentru dvs. și în același timp atrăgător pentru cumpărători. Ora prezenței online a site-ului și Ora publicării anunțurilor vă vor ajuta să promovați anunțuri astfel încât să le faceți cele mai vizibile, tocmai când cumpărătorii caută produsele dvs. 

Patru sfaturi utile 

  1. Mulți vor oferi categorii evident solicitate de cumpărători, astfel încât va trebui să concurezi în preț și în unicitatea specială a produselor, folosind o promovare competentă și consecventă. În nișe mai puțin "populate" de vânzători, este mai ușor să obțineți succes, dar trebuie să identificați corect aceste nișe. În orice caz, analiza vă va permite să vă simțiți mai încrezători. 

  2. Noiembrie este asociat cu începutul reducerilor, așa că gândiți-vă la ce promoții și reduceri puteți folosi pentru a promova produsele. "Black Friday", "Single’s Day", "Reducere" - toate acestea stimulează dorința de a cumpăra. 

  3. Dacă lansați o promoție, gândiți-vă cum să o promovați - informați-vă despre ofertele pentru tarifele Business și despre opțiuni precum etichetele sau anunțuri de mărime dublă. 

  4. Mulți încep deja să pregătească cadourile pentru sărbătorile de iarnă, așa că produsele în ambalaje atractive au un avantaj. 

Top categorii 

Acum să trecem prin categoriile de produse. Ce să vindem în noiembrie? 

Produse auto 

Noiembrie este sezonul fierbinte pentru șoferi când categoria Transport devine lider. Aici se caută anvelope de iarnă, lichide tehnice, piese de schimb pentru pregătirea de iarnă a mașinii. Sunt solicitate răzuitoarele pentru gheață, perii pliabile și lopeți pentru zăpadă. Cu cât este mai rece, cu atât se vând mai bine cărările de nisip din plastic și covorașele de cauciuc. 

Îmbrăcăminte și încălțăminte sezonieră 

Un alt campion este categoria Haine, încălțăminte și accesorii. Adesea cererea de îmbrăcăminte sezonieră variază odată cu termometrul. Dacă meteorologii prezic răcirea vremii, promovați mai activ jachetele, paltoanele și gecile. Încălțămintea nu este atât de sensibilă la vreme. În orice caz, cererea de îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă e cea mai mare tocmai în noiembrie. O atenție specială dați accesoriilor, deoarece toamna nu este un moment pentru a fi triști, este momentul să porți un fular frumos. Și de asemenea o căciulă, mănuși, un snood, un șal, o pălărie impresionantă, o poșetă, o umbrelă elegantă și multe altele. Important e să însoțiți oferta cu fotografii frumoase și o descriere colorată. 

Protecție împotriva vremii rele 

E o gamă largă de produse din mai multe categorii. Acestea sunt umbrele, cizme de cauciuc și pelerine din categoria Haine, încălțăminte și accesorii, precum și produse de nișă precum uscătoarele electrice pentru încălțăminte, covorașe antiderapante, huse de protecție pentru cărucioare sau biciclete. Un hit absolut sunt acoperirile anticorozive, utilizate pentru a conferi proprietăți hidrofobe diferitelor suprafețe, de la caroseria mașinii până la pielea încălțămintei sau țesăturilor vestimentare. Încă nu sunt multe oferte de acest fel, dar marja de profit poate fi mare. 

Cosmetice 

Schimbarea sezonului este momentul în care doamnele trec la produse de îngrijire orientate spre vremea rece. Împreună cu cremele de protecție împotriva temperaturilor scăzute, se cumpără și alte cosmetice. Așadar, dacă aveți astfel de produse, promovați-le activ în categoria Sport, sănătate, frumusețe. Cererea de produse de îngrijire a părului crește de asemenea, deoarece odată cu începutul sezonului de încălzire, părul devine rebel. Pentru a-i reda frumusețea, oamenii cumpără o mulțime de recipiente și tuburi - arătați clienților potențiali că aveți exact ceea ce caută în subcategoria Cosmetică, accesorii, igienă

Produse pentru animale 

Odată cu venirea frigului, oamenii își cumpără haine calde nu doar pentru ei, ci și pentru animalele lor de companie. Prin urmare, numărul de cereri din categoria Animale de companie și plante crește rapid. Aveți jachete călduroase, pelerine impermeabile sau încălțăminte pentru câini de diferite mărimi și design-uri? Adăugați ofertele în subcategoria Mărfuri zoo. Inclusiv produse pentru îngrijirea lăbuțelor, produse de grooming și produse care ajută la îndepărtarea blănii în perioada de năpârlire. 

Echipamente de încălzire 

A venit timpul când nu e suficient să încălzești sufletul cu cuvinte blânde; oamenii își doresc și o podea caldă sau un calorifer cald. Astfel, categoria Construcții și reparații devine populară, cu centrale termice - electrice, pe gaz, pe combustibil solid - și cu sobe. În categoria Tehnică de uz casnic, oamenii cumpără masiv convectoare, ventilatoare de căldură, calorifere de ulei, radiatoare cu aer cald, plapume și pături electrice, încălzitoare cu infraroșu. Modelele de clasă energetică A+ și superioare, care încălzesc eficient dar nu costă prea mult, sunt deosebit de populare. Tradițional, în sezonul de încălzire crește cererea pentru aparatele de îmbunătățire a calității aerului. De asemenea, în categoria Tehnică de uz casnic, umidificatoarele, desumidificatoarele, ozonizatoarele și purificatoarele de aer sunt foarte căutate. 

Totul pentru confort 

Poate părea banal, dar ploile și frigul declanșează dorința multor oameni de a se înconjura cu confort. Păturile și orice este necesar pentru prepararea băuturilor calde - de la mașini de cafea la aparate de cappuccino - sunt foarte căutate. Oamenii cumpără din ce în ce mai des diferite tipuri de cafetiere, cezve, prese franceze. Sunt solicitate și diverse siropuri, înlocuitori de zahăr, lapte vegetal - tot ce poate fi folosit pentru a se încălzi cu o băutură delicioasă. Hainele de casă confortabile sunt de asemenea în trend. Probabil pentru că e mai plăcut să bei un cappuccino purtând un kigurumi confortabil. Oferiți și promovați halate de baie, papuci călduroși și pijamale, costume de casă confortabile din materiale moi, ideal să fie din țesături naturale. Concurența este mult mai mică aici decât în hainele de afară, așa că e mai ușor să faci profit. Luați în considerare că adesea astfel de produse sunt cumpărate drept cadouri, așadar ambalajele atrăgătoare pot crește cererea. 

Totul pentru grădină și grădinărit.

Proprietarii de terenuri închid sezonul și organizează o curățenie completă înainte de iarnă. Oferiți trimmere electrice și alte instrumente pentru tăiere. Orice instrument se vinde bine - de la greble și lopeți, până la fierăstraie electrice. Se vând pulverizatoare, agrofibre, tot ce ar putea fi necesar pentru construirea serelor, precum și mijloace împotriva dăunătorilor și bolilor.

Noiembrie este momentul perfect pentru a mări vânzările. Oferiți produse mai atractiv cu 999, promovați-le mai vizibil și obțineți maximum posibil din eforturile dvs.