Ghidul cumpărăturilor sigure pe 999

27 янв 2023
444

Cumpărăturile online au devenit, la nivel mondial o normalitate. Mediul online pune la dispoziția cumpărătorului o gamă largă de oferte pe care să le poate lista, analiza, direct de pe canapeaua de acasă, iată de ce această metodă de a cumpăra economisește considerabil din timp și energie. Cu toate acestea, conform unui sondaj oficial, doar 26% dintre cetățenii R. Moldova aleg să cumpere online. Unul dintre motivele pentru care moldovenii evită cumpărăturile online este faptul că nu știu să-și protejeze datele sau se tem să nu cadă pradă escrocheriilor. 


Cum să faci cumpărături sigure pe 999.md 

  • Verificați rating-ul și recenziile din profilul utilizatorului, precum și data la care a fost creat contul 999. Analizați anunțurile pe care le-a publicat. Aceste detalii vă pot ajuta să vă creați o primă impresie despre utilizatorul de la care doriți să cumpărați. Cu toate acestea, vă anunțăm că ratingurile bune și recenziile pozitive nu reprezintă o garanție că acel utilizator este de încredere.

  • Evitați comunicarea prin intermediul altor chat-uri decât cel de pe 999.md. Comunicați în chatul 999 sau apelați interlocutorul cu video. Funcționalitatea este disponibilă în aplicația 999 atât pentru Android cât și pentru iOS.

  • Nu transferați nici suma integrală, nici avans dacă nu sunteți sigur/ă că vânzătorul este de încredere. Totodată, dacă aveți un produs de vânzare pe 999.md și sunteți contactat/ă de un potențial cumpărător care vă cere datele cardului pentru a vă transfera, în niciun caz nu-i oferiți codul CVV din trei cifre, care se află pe spatele cardului. 

  • Nu deschideți link-uri pentru plată sau pentru a introduce datele cardului. Deseori, escrocii folosesc site-uri false ale serviciilor de livrare existente ((Nova Posta, Posta Moldovei) și vă sugerează să introduceți datele cardului, ca mai apoi să vă retragă banii ilegal.

  • Comandați online articolele cu etichetele „Cumpără online” / „Livrare gratuită”.

  • 999 Market este o modalitate sigură de a cumpăra online, cu livrare și plată în numerar la primirea mărfii.

În cazul în care v-ați confruntat cu situații neplăcute privind siguranța pe 999.md, dacă cineva a încercat să vă mintă sau să vă retragă bani de pe card în mod ilegal, raportați acest cont 999 sau contactați Suport Clienți 999.md.