Evaluarea costurilor bunurilor: Cum să stabilești prețul potrivit pentru produsul tău?

21 дек 2021
196

Ai postat anunțul pe 999.md - ai primit un apel sau un mesaj - ai vândut. Asta ar fi ecuația perfectă pentru toți utilizatorii 999, mai ales pentru antreprenori, pentru dealeri auto sau agenții imobiliari. Există uneori detalii care fac ca mersul lucrurilor să nu fie chiar atât de ”lin”, iar anunțurile postate să nu aducă imediat vânzările la care te aștepți.


Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii atunci când publică un anunț pe 999.md este stabilirea unui preț prea mare sau prea mic pentru produsul/bunul pe care vor să-l vândă.

Știai ca 80% dintre cumpărători spun că prețul este elementul care îi determină să aleagă un produs sau altul? 

De obicei, cumpărătorul analizează aproape toate ofertele de pe piață, iar atunci când ajunge la anunțul tău, un preț prea mare îl poate îndepărta înainte să analizeze în detaliu ceea ce propui spre vânzare.Totodată, deși un preț mic ar putea fi foarte atractiv pentru clienți, apare riscul să fii în pierdere. Pe de altă parte, mai există și varianta în care un preț prea mic poate crea dubii referitoare la calitatea produsului, iar cumpărătorul să evite anunțul tău. 

Așadar, ce poți face pentru a stabili un preț corect, care să genereze profit, dar care să fie și atractiv pentru cumpăratori? Cum poți scăpa de capcana prețurilor prea mici?

Din păcate, nu există un răspuns universal valabil. Prețul corect depinde de tipul de afacere pe care îl ai, produsul pe care îl vinzi, de marja de profit spre care tinzi, precum și de piața căreia te adresezi.

Tariful Business: Evaluarea costului bunurilor.  

Există, însă, un mic ”truc” pe care ți-l punem la dispoziție și care te poate ajuta să stabilești prețul corect pentru produsele tale, și anume serviciul: Evaluarea costului bunurilor.  

Serviciul constă dintr-o analiză desfășurată a prețurilor de pe 999.md. Așadar, în cazul în care ai în vânzare un anumit model de automobil, serviciul îți permite să afli prețul mediu al acestuia pe piață. În același mod funcționează pentru proprietățile imobiliare ( și nu numai), nu trebuie decât să alegi caracteristicile necesare, iar algoritmul îți va afișa prețul mediu în funcție de suprafața totală, zona, numărul de camere etc. Informațiile sunt disponibile pentru o perioadă nedeterminată, ceea ce înseamnă că poți să urmărești și să anticipezi dinamica prețurilor de pe piața Republicii Moldova. 

Serviciul Evaluarea costului bunurilor este disponibil pentru toți utilizatorii Business. Dacă încă nu ați activat tariful Business, o puteți face gratuit, accesând linkul de mai jos: https://business.999.md/ro/subscribe/business/