Atenție! Nu cădeți în plasa escrocilor online

15 июл 2021
2 977

Vă atenționăm despre faptul că au fost raportate mai multe cazuri de escrocherie efectuate prin intermediul 999.md!


Cum să-i identificați pe fraudatori? 

Dacă aveți în vânzare produse pe 999.md, fiți vigilenți atunci când sunteți contactați de către potențialii cumpărători, deoarece aceștia se pot dovedi a fi fraudatori. 

Care este schema pe care o folosesc?

Aceștia vă pot scrie un mesaj prin care vă solicită mai multe informații despre produsul pe care îl vindeți, cu intenția imediată de a-l cumpăra. Apoi vă anunță că se află în alt oraș, că sunt dispuși să apeleze la livrare prin curier și să plătească totul prin card. Următorul pas constă în a vă cere datele de contact și informațiile cardului. Ulterior, vă pot expedia capturi de ecran cu așa-zisele ”dovezi” ale tranzacției. 

Vă atenționăm să nu aveți încredere în astfel de scenarii și să nu oferiți nimănui datele cardului Dvs. bancar! 

Iată un set de reguli de care să țineți cont pentru a nu deveni victime ale fraudelor online: 

  • Evitați conversațiile online, în special pe cele prin intermediul Viber, Telegram, Whatsapp, cu persoane străine care vă cer transferuri de bani. 

  • Nu furnizați informații confidențiale precum datele de identificare: codul personal, data nașterii, seria de identitate sau detaliile cardului: numărul cardului, numele de utilizator, codul PIN, cuvântul parolă etc. persoanelor necunoscute.

  • Aveți grijă la anunțurile în care prețurile vi se par prea mici. Deseori, în spatele unei oferte foarte atractive pot sta intenții ostile.

  • Fiți întotdeauna vigilenți atunci când primiți solicitări nedorite și nu furnizați informații personale fără să vă asigurați că datele Dvs. sunt în siguranță.