999 Lifehack: Cum să cauți și să găsești ușor ceea ce te interesează

21 мая 2021
396

Pe 999.md puteți găsi aproape orice, cel mai important este să știți cum și unde să căutați. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să căutați corect și să găsiți rapid ceea ce vă interesează. 


Căutați produsele în funcție de categorie

Atunci când intenționează să caute un anumit produs sau serviciu, majoritatea utilizatorilor folosesc motorul de căutare. Trebuie să știți că atunci când este folosit motorul de căutare, sunt afișate oferte din toate categoriile site-ului. De exemplu, dacă scrieți „telefon” la căutare, atunci în rezultatele vor apărea atât anunțuri de vânzare  telefoane, cât și anunțuri cu produse conexe: huse, căști, ochelari de protecție etc. Vă recomandăm ca înainte să introduceți cuvântul în motorul de căutare, să selectați categoria care credeți că se potrivește produsului căutat. În acest fel, va fi afișată lista cu cele mai relevante anunțuri pentru Dvs., ceea ce va simplifica foarte mult căutarea.

Alegeți tipul de afișare a anunțurilor convenabil pentru Dvs.

Există trei moduri de afișare a anunțurilor în feed:

Succint - se indică titlul anunțului, prețul și data publicării, iar dacă treceți cursorul peste pictograma - aparat foto, se va afișa fotografia. Valabil pentru versiune desktop a site-ului. 

Detaliat - se indică fotografia, titlul, prețul și o scurtă descriere a anunțului. Valabil pentru toate versiunile site-ului.

Fotose afișează o fotografie de dimensiune mai mare, titlul și prețul din anunț. Valabil pentru toate versiunile site-ului.

În categoria ”Imobiliare” încercați să folosiți harta 

În varianta desktop a site-ului, pentru categoria Imobiliare, este disponibil un al patrulea mod de afișare a anunțurilor: direct de pe hartă. În ce constă? Pe harta Republicii Moldova sunt afișate niște cerculețe care indică numărul de anunțuri imobiliare din fiecare zonă a țării, a orașului sau străzii etc. Făcând click pe număr, se va afișa titlul, o scurta descriere, prețul și fotografia anunțului.

Alegeți una dintre modalitățile de sortare a anunțurilor

După relevanță - se afișează aleatoriu, o listă de anunțuri relevante, în primul rând în funcție de titlu, apoi în funcție de descriere și în funcție de tag-urile speciale înregistrate codul site-ului. 

După dată - se afișează lista anunțurilor începând cu cele mai noi.

Bifați caseta ”Ascunde duplicatele”

Odată ce anunțurile duplicate vor fi ascunse, veți putea analiza toate rezultatele căutării fără să accesați de mai multe ori același conținut. 

Accesați anunțurile cu produse direct din magazine

În unele categorii există anunțuri cu produse din magazine. Accesând acest tip de anunțuri, veți putea face o comparație între prețul unui produs nou și prețul aceluiași produs la mâna a doua.

Salvați datele pe care le-ați selectat la căutare

Dacă nu ați găsit ceea ce căutați, salvați datele/filtrele pe care le-ați ales, apăsând butonul ”Abonare la ”.  Atunci când va fi publicat un nou anunț asemănător cu cele pe care le-ați accesat, veți fi anunțat/ă printr-o notificare.

Dacă ați pierdut anunțul care vă interesează, accesați istoricul căutărilor

În istoricul căutărilor puteți găsi toate anunțurile pe care le-ați vizualizat, sortate în funcție de data accesării, precum și istoricul cuvintelor introduse de Dvs. în motorul de căutare. Dacă este necesar, această listă o puteți șterge.