Căutarea după dată vs după relevanță

4 окт 2018
3 622

Recent, echipa noastră a adăugat o nouă opțiune în sistemul de căutare de pe 999.md: căutare după relevanță.
Ce s-a schimbat și cum funcționează acum căutarea? Suntem încântați să vă povestim totul pe rând.


Unde-i vechea căutare? Înainte era mai convenabil!

Pentru cei care sunt obișnuiți să caute pe 999 și să găsească totul în câteva secunde, ne grăbim să vă informăm că „vechea căutare" rămâne cum a fost. Acum, în mod prestabilit, orice utilizator al site-ului vede același lucru ca înainte. Mai exact, rezultatele sunt afișate după data publicării anunțurilor: de la „cele mai recente" până la „cele mai vechi" după cuvântul / fraza dvs. de căutare.


Ce este nou? Cine are nevoie de această căutare?

A fost adăugată căutarea după relevanță. Aceasta înseamnă că primele vor apărea anunțurile, care cel mai bine corespund solicitării dvs. Această căutare este opțională. Puteți să o utilizați dacă socotiți că nu ați primit rezultatele dorite.
Pentru aceasta, selectați opțiunea „după relevanță"  și vor apărea imediat anunțurile în ordinea respectivă.

Iar pentru a înțelege mai bine ce înseamnă „relevant”, haideți să încercăm să găsim, de exemplu, un fotoliu:


Adică, ambele căutări sunt disponibile, trebuie doar să le schimbăm?

Da, și acest lucru este foarte ușor de făcut. Scopul nostru este să ajutăm cumpărătorii să găsească vânzători. Cât de repede și ușor posibil. Schimbarea opțiunilor de căutare se poate face direct pe pagina cu rezultatele căutării:


Dar cum rămâne cu dublările?

Fiecare decide în contul său dacă dorește să vadă anunțurile identice de la același utilizator cu același produs sau serviciu. Dacă nu doriți să vedeți anunțurile dublate în rezultatele căutării, selectați opțiunea „ascunde dublările". Atunci noi vom ascunde ceea ce vedeți deja pe pagină.

În plus, înainte a existat opțiunea „corespundere strictă". Această opțiune ajuta doar la căutarea anunțurilor, care coincideau 100% cu cuvântul pe care îl scriați în câmpul de căutare. Acum, această opțiune a fost înlocuită cu căutarea relevantă.
Cu ajutorul acestei sortări, puteți vedea mai întâi acele anunțuri, care corespund exact cu solicitarea dvs.


Nu am înțeles nimic.

Dacă aveți nevoie de ajutor, aveți întrebări, plângeri sau sugestii, suntem gata să vă ajutăm cu plăcere. Noi citim fiecare comentariu la postările de pe blog și răspundem cu plăcere la email-urile trimise la adresa: info@999.md

_________

Sperăm că noua opțiune de căutare vă va ajuta să vă orientați mai rapid în miile de anunțuri de pe 999.md.
Căutați și găsiți! :)