Vă invităm la Sea Mile 2018

9 июл 2018
2 429

Duminică, 15 iulie, pe malul lacului din parcul Valea Morilor din Chișinău va avea loc campionatul de înot în apă deschisă Sea Mile 2018.


Anul acesta, organizatorii au decis să schimbe locația tradițională a disciplinei de înot. Inițial, era planificat ca campionatul să fie desfășurat pe malul lacul din satul Costești (nu confundați cu rezervorul Costești-Stânca din nord-vestul Moldovei), dar nivelul apei din lac a scăzut, ceea ce a lăsat organizatorii neplăcut surprinși. Din cauza aceasta, s-a decis ca Sea Mile 2018 să se desfășoare în Parcul Valea Morilor, unde recent a avut loc cel de-al doilea campionat de triatlon în aer liber. 

Conform tradiției, participanților li se oferă trei distanțe la alegere: Sea Mile (1852 m), Double Sea Mile (3704 m) și Triple Sea Mile (5555 m). În plus, anul acesta, la nivel național se va organiza și concursul pentru copii KIDS AQUATHLON. Tinerii participanți vor avea de parcurs  o distanță de înot de 200 metri și o distanță de alergare de un km. Campionatul național de Aquatlon în rândul copiilor va avea loc pentru prima dată în istoria Moldovei. 

"999" invită pe toți doritorii să vină la campionat nu numai să participe la înot, ci și să susțină participanții la Sea Mile 2018 și să încurajeze spiritul sportiv. Luați prieteni, rudele și veniți duminică pe plaja lacului din parcul Valea Morilor!

Campionatul Sea Mile este organizat pentru a șasea oară și este unul dintre primele evenimente sportive organizate de organizația sportivă Sporter. 

Organizatorii campionatului Sea Mile sunt organizația sportivă Sporter și cea mai populară platformă de anunțuri gratuite 999.md. Competițiile se desfășoară cu sprijinul Federației de înot și al Federației de Triatlon din Republica Moldova. Evenimentul sportiv este inclus în Calendarul oficial al evenimentelor sportive ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.