„Furios și iute” pe viu la Tiraspol

21 мая 2018
796

Recunoașteți că fiecare dintre voi, cel puțin pentru un moment, și-a dorit să fie la volanul unuia dintre automobilele din „Furios și iute”. Iar dacă nu la volan, printre spectatori. Și echipa 999.md are o admirație aparte pentru automobilele frumoase cu mulți cai putere sub capotă.


Iată de ce nu am putut rata cupa în memoria lui Dmitri Krivoruchenko „Drag Day 2018”, unde vuietul motoarelor și viteza maximă atinsă în doar câteva secunde este la ordinea zilei.

Înainte de a fi date starturile, aeroportul de la Tiraspol a fost cuprins de o minută de tăcere în memoria pilotului care nu mai este printre noi. După care, cu multă îndemânare și curaj, piloții, doi câte doi, au apăsat pedala până la refuz la semnalul verde al semaforului de curse. Rezultatul? Peste 200 km/h atinși în doar 10 secunde, anvelope fierbinți și vuiet de motoare.

Întrecerile au avut loc pe distanța de ¼ de milă, ceea ce echivalează cu 402 metri, în câteva categorii, printre care Street și Pro. Evenimentul a reprezentat și prima etapă a Campionatului de Drag Racing din Moldova pentru anul 2018, iar cursele s-au desfășurat în concordanță cu regulamentul acestuia.

Premianții din fiecare categorie, în afară de admirația publicului, au primit cupa pentru locul ocupat și premii bănești. Evenimentul a fost vizitat de sute de persoane care au urmărit spectacolul de viteză și forță. Desigur, la eveniment au fost și echipele 999.md și Sporter, partenerii cursei, care vă oferă posibilitatea să vedeți poze din cadrul întrecerilor.